Skip to main content

Flexibele Handhavingsdiensten op en rond het water

Handhaving Support levert in samenwerking met Ribrental.org als eerste organisatie in het leefbaarheids- en veiligheidsdomein nu ook flexibele handhavingsdiensten aan op en rond het water.

Nederland is een waterrijk land en vrijwel elke gemeente is wel omringd door singels, grachten, meren, rivieren of kanalen. Hier wordt recreatief én beroepsmatig veel gebruik van gemaakt. Onze wateren worden steeds drukker wat uitdagingen met zich meebrengt. Toezicht is niet alleen ‘op’ het water nodig maar ook ‘aan’ het water. Denk aan illegaal afgemeerde boten maar ook het opsporen van illegale steigers, aanbouw, afvaldumpingen en het oppompen van rivierwater. Door gebruik te maken van een speciale handhavingsboot via Handhaving Support is handhaven op het water nu zowel voor incidenteel als langdurig gebruik eenvoudig voor iedere gemeente binnen handbereik.

Om direct een eigen handhavingsboot aan te schaffen en eigen handhavers op te leiden zijn er vaak onvoldoende financiële middelen en tijd beschikbaar. Via Handhaving Support is er nu binnen een week handhaving op het water mogelijk. Voor deze dienst heeft Handhaving Support een strategisch partnerschap met Ribrental.

Jasper Haartsen, directeur Handhaving Support:

“Toezicht is niet alleen ‘op’ het water nodig maar ook ‘aan’ het water. Denk aan illegaal afgemeerde boten maar ook het opsporen van illegale steigers, aanbouw, afvaldumpingen en het oppompen van rivierwater. Door onze strategische samenwerking met RibRental kunnen onze klanten nu gebruik maken van een speciale handhavingsboot. Hierdoor is handhaven op het water nu zowel voor incidenteel als langdurig gebruik eenvoudig voor iedere gemeente binnen handbereik. Het is een mooie aanvulling op onze bestaande dienstverlening.”

Het aanbod:

  • Bootverhuur (rib) met ervaren, gediplomeerde professionele schippers
  • Handhavers met de juiste papieren beschikbaar
  • Training en instructie voor de handhavers
  • Speciaal voor binnenwateren: elektrische boot mogelijk.
  • Ondersteuning tijdens evenementen\
  • Flexibele inzetbaarheid, zowel voor korte als langere periodes;
  • De boot is duidelijk zichtbaar als een handhavingsvaartuig
  • Indien gewenst kan de naam van de gemeente op de boot vermeld worden
  • Binnen een week is de boot met bemanning inzetbaar.
  • Bij calamiteiten is de inhuur van alleen een boot binnen 24 uur mogelijk.

Meer weten of direct een handhavingsverzoek indienen neem contact op via de contactpagina of kijk op: handhavingsupport.nl/ophetwater/