Skip to main content

Cheetah Marine R630

de game changer op het gebied van efficiëntie

Cheetah Marine R630

De Cheetah Marine R630 biedt met zijn 6.3 meter lengte en 2.3 meter breedte de perfecte balans tussen formaat en ruimte. Zonder consessies te doen aan de vaareigenschappen. De overzichtelijke, ruime en in layout aanpasbare kuip zorgt voor veel ruimte voor zowel passagiers als spullen.

Efficiënte rompvorm

De Cheetah Marine R630 kent een romp met een tunnelvorm en een lange waterlijn, vergeleken met andere ribs van dezelfde lengte. Dit zorgt ervoor dat de Cheetah R630 ook bij lagere snelheid minder weerstand door het water heeft dan de meer conventionelere rib modellen, met een klassieke V-vorm. Deze verminderde weerstand helpt bij het reduceren van het brandstof verbruik.

Honda BF60

De Cheetah Marine R630 wordt standaard geleverd met een Honda BF60. De Honda BF60 is een lichtgewicht buitenboordmotor met een strakke en compacte uitstraling die dankzij de exclusieve Honda technologie zorgt voor indrukwekkende prestaties en efficiënt brandstof verbruik.

Zo vermindert het zeer efficiënte, hydrodynamische staartstuk de weerstand onder water, dit zorgt voor een lager brandstofverbruik en het verhoogt tegelijkertijd het algehele prestatieniveau en de snelheid van de boot.

Cheetah R630

Specificaties

Lengte

6,3 m

Breedte

2,3 m

Gewicht

815 KG

Motor

HONDA 60 PK

Topsnelheid

+/- 30 knopen

Diepgang

0,8 m

Duurzame constructie

De duurzame constructie van de Cheetah R630 bestaat uit op bio-basis ontwikkelde epoxyhars, gerecycled PET-materiaal en basalt- en vlasvezels. Deze vezels zijn ongelofelijk sterk en energie-absorberend. De met de RS Aero- en RS21 zeilboten opgedane ervaring zorgt ervoor dat RS in staat is om dit duurzame laminaat te ontwikkelen. Het gebruikte laminaat is licht gewicht en gaat lang mee, zelfs onder de meest extreme omstandigheden.

Historie

Het Britse Cheetah Marine staat alom bekend vanwege haar robuuste en onder alle omstandigheden presterende Cheetah-catamarans. Met de Cheetah Marine R630 rib voegt Cheetah Marine nu voor het eerst een rib toe aan haar ruime aanbod. Zonder daarbij in te boeten op kwaliteit of comfort.

Cheetah Marine is sinds het begin van dit decennium een zusterbedrijf van RS Electric Boats en maakt voor de Cheetah Marine R630 gebruik van dezelfde romp als de Pulse 63.

Meer informatie?

BROCHURE AANVRAGEN